Svet-Stranek.cz
KLH Chomutov jinak...

Víme, co jiní ještě ani netuší!:Osobní stránka na adrese: fakehockeynews.freepage.cz

Víme, co jiní ještě ani netuší!

Jsou situace, kdy je nejlepším lékem na bolesti a trable humor... Hokejový klub KLH Chomutov se v sezóně 2008 - 09 dostal do problémů, ze kterých zatím nevybředl. Nakoupil řadu velmi kvalitních hráčů a vyhlásil jasný cíl: Postup do extraligy. Fanoušci, zvyklí na pohledný kombinační hokej, který se v Chomutově dlouhá léta hrával, se ovšem krátce po povedeném začátku soutěže nestačili divit upadající formě a narůstající mizérii v herním projevu týmu. A za viníka stále častěji označovali hlavního trenéra Martina Pešouta. Muže, který tým převzal za pohnutých okolností těsně před play off soutěží ročníku 2007 - 08, když dal týmu nečekané sbohem jeho dlouholetý trenér Vladimír Kýhos.
Pešout nakonec dokázal dovést tým zmítající se v herní krizi do finále play off, kde ale zcela vyhořel s dnešním extraligovým týmem Mladé Boleslavi. Následovala již zmíněná důkladná obměna kádru řadou extraligových hráčů, tým měl dokonce zájem o Martina Ručinského! Ten dal sice přednost Spartě Praha, KLH Chomutov však získal Miroslava Hlinku, Zdeňka Skořepu, Lukáše Chmelíře, Lukáše Pulpána, Petra Míku a dokonce dvojici hráčů z nejvyšší finské ligy: zkušeného gólmana Jana Lundella (IFK Helsinki) a obrovitého obránce Marka Toivonena (Asat Pori). K týmu se vrátil z Mladé Boleslavi také bojovník Jiří Gombár a objevili se i mladí a nadějní hráči jako Malát, Valský, Indra či Kolarz. Není divu, že se fanoušci týmu těšili na útočnou smršť a jasné přehrávání všech týmů, snad jen s výjimkou špičky první ligy, ke které patří vedle Chomutova také Kometa Brno či Slovan Ústečtí Lvi. Nestalo se...
Letní přípravné zápasy a úvod sezóny sice týmu vyšly, pak ale přišla série porážek, jakou fanoušci klubu dlouho nepamatují. Prohry s Olomoucí doma, s Mostem, nováčkem z Chrudimi, s Havířovem a dokonce s posledním týmem tabulky, s Benátkami nad Jizerou, vnesly postupně do řad fanoušků klubu smutek, zlost a paniku. Hlasy po odvolání trenéra nabírají mezi fanoušky na síle, stejně jako spekulace o příčinách nevalné hry. Milan Vacke, generální manažer klubu, se snaží společně se svými spolupracovníky tlumit vášně a trenéra brání. Situace je pro příznivce klubu nepřehledná a jsou zmateni.
Naštěstí jsme tu my, projekt Fake Hockey News! My pro fanoušky týmu zjistíme, co se vlastně děje a přispějeme tím k ozdravení atmosféry a zlepšeným výkonům na ledě. Máme zkušený tým reportérů s kvalitními kontakty. A to by bylo, aby ta extraliga v Chomutově nebyla!